Purentavaivojen hoito Pihlajamäen Hammaslääkäriasemalta.

Purentaongelmat voivat aiheuttaa päänsärkyä sekä niskan ja leuan alueen kiputiloja. Hoidon ensimmäisenä tehtävänä on kipujen lieventäminen.

Purentavaivoilla on useita aiheuttajia. Suun virheellinen purenta, hampaiden narskuttelu ja hampaiden tiukka yhteenpureminen ovat yleisiä purentavaivojen aiheuttajia. Myös puuttuvat hampaat voivat aiheuttaa purentahäiriöitä. Leuan ja kasvojen alueelle kohdistuneet vammat aiheuttavat usein purentavaivoja. Purentavaivojen taustalla voi olla myös jokin yleissairaus kuten reuma.

Purentavaivoista kärsivän kannattaa varata aika hammaslääkärille, jossa purentavaivojen syy selvitetään ja aloitetaan hoito.

Purentavaivojen hoito

Purentavaivojen syyt ovat moninaiset, joten sen hoitoon on myös useita keinoja.

Virheellistä purentaa voidaan korjata tasapainottavalla hampaiden hionnalla tai oikomishoidolla.

Purentavaivoja aiheuttavat puuttuvat hampaat voidaan korvata joko kiinteillä proteeseilla, eli silloilla ja implanteilla, tai irtoproteeseilla.

Purentakisko

Yleinen ja tehokas apukeino purentavaivojen hoitoon on purentakisko. Purentakisko on potilaalle yksilöllisesti valmistettava akryylinen hammassuoja. Purentakiskoa käytetään pääosin yöaikaan. Purentakisko estää hampaiden narskuttelun ja rentouttaa puremalihaksia sekä tasapainottaa purentaa.

Mikäli epäilet kärsiväsi purentavaivoista ota rohkeasti yhteyttä! Voit varata ajan numerosta 09 387 2341 tai netistä.