Hammaskruunut, hammassillat ja irroitettavat proteesit Pihlajamäen Hammaslääkäriasemalta!

Kiinteät proteesit
Hampaiden puuttuessa ne voidaan korvata erilaisin proteettisin toimenpitein. Jos hampaiden välistä puuttuu hampaita, voi kiinteä hammassilta olla hyvä ratkaisu. Jos hampaasta on jäljellä terve juuri, voidaan sen varaan rakentaa keraaminen kruunu. Paras menetelmä korvata kokonaan menetetty hammas on keinojuuri eli implantti.

Hammaskruunu
Mikäli hampaasta on jäljellä terve juuri, voidaan sen varaan rakentaa keraaminen kruunu. Hammaskruunu kiinnitetään hampaan juuren päälle korvaamaan alkuperäinen hammas. Hammaskruunu on hyvä tapa korjata haljennut, murtunut, karieksen heikentämä tai paljon paikattu hammas. Myös juurihoidettu hammas voidaan tarvittaessa korvata hammaskruunulla. Hammaskruunua voidaan käyttää myös esteettisistä syistä esimerkiksi hammasrivin oikaisuun ja tummentuneiden hampaiden korvaamiseen. Hammassiltoja asennettaessa tehdään tukihampaille hammaskruunut.

Hammassilta
Jos hampaiden välistä puuttuu hampaita, voi kiinteä hammassilta olla hyvä ratkaisu. Hammassilta kiinnitetään vieressä oleviina tukihampaisiin ja puuttuvan hampaan kohdalle teetetään hampaan näköinen väliosa. Tukihampaat hiotaan hammassillan kiinnitystä varten ja korvataan hammaskruunuilla. Hammassillalla voidaan korvata yksi tai useampia hampaiden välistä puuttuvia hampaita. Usemman puuttuvat hampaan korvaaminen hammassillalla vaatii myös usemman tukihampaan.

Irrotettavat proteesit
Jos hampaita puuttuu runsaasti tai kaikki hampaat puuttuvat, voidaan tehdä irrotettava osaproteesi tai kokoproteesi. Näiden kiinnityksen apuna voidaan käyttää keinojuuria. Myös irtoproteeseja tulee aika ajoin tarkastaa ja huoltaa.

Kysy lisää numerosta 09 387 2341 tai varaa aika vastaanotolle nettiajanvarauksella.