Varaa hammaslääkäriaika:
09 387 2341

nettiajanvaraus

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE                          18.4.2018

 

Henkilötietolaki (523/1999) 10§ ja 24§

 

  1. REKISTERINPITÄJÄ

 

Pihlajamäen Hammaslääkäriasema Oy. Rapakiventie 10 F, 00710 Helsinki

 

  1. YHTEYSHENKILÖ REKISTEREITÄ KOSKEVISSA ASIOISSA

 

Tietosuojavastaava, Hammaslääkäri Lana Partonen, Puh. 093872341.

 

  1. REKISTERIN NIMI

 

Pihlajamäen Hammaslääkäriaseman asiakasrekisteri.

 

  1. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

 

Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena Pihlajamäen Hammaslääkäriaseman ja asiakkaan välinen asiakassuhde, asiakkaan suostumus, asiakkaan antama toimeksianto tai muu asiallinen yhteys. Henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavissa käyttötarkoituksissa:

  • Asiakassuhteen, asiakaspalvelun ja niihin liittyvän viestinnän ja markkinoinnin hoitaminen, toteuttaminen, kehittäminen ja seuranta.
  • Asiakassuhteiden analysointi, ryhmittely ja raportointi sekä muut kokonaisasiakkuuden ja Pihlajamäen Hammaslääkäriaseman liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät tarkoitukset.
  • Viestinnän, markkinoinnin ja palveluiden kohdentaminen sekä kampanja-, kontakti- ja asiointihistorian hallinta.
  • Asiakaspalautteen ja asiakkaan tyytyväisyystietojen kerääminen ja käsittely.
  • Markkinatutkimusten ja mielipidekyselyiden toteuttaminen.

Henkilötietojen käsittelyä voidaan ulkoistaa ulkopuolisille palveluntarjoajille.

 

  1. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

 

Rekisteröidystä voidaan tallentaa muun muassa seuraavankaltaisia tietoja:

 

  • Asiakkaan henkilötiedot (nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero)
  • Asiakkaan terveyttä koskevat esitiedot ja lähtötilanne
  • Asiakkaalle annettavan hoidon lyhyt kuvaus sekä hoitoon tarvittavan lääkityksen ja hoitotarvikkeiden tiedot
  • Asiakkaan hoitojakson alkamisaika, arvioitu hoitojakson pituus sekä tehtyjen hoitokäyntien määrä
  • Tehtyjen tutkimusten tulokset
  • Ajanvaraustiedot
  • Laskutustiedot
  • Muut rekisterin tarkoitukseen liittyvät tiedot..

 

  1. SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

 

Tietoja saadaan ensisijaisesti seuraavista lähteistä:

  • Rekisteröity itse ja rekisteröidyn asiakkuuteen tai asialliseen yhteyteen liittyvä palveluiden käyttö, viestintä sekä asiointiin ja muuhun toimintaan liittyvät tapahtumat.
  • Tunnistamis-, varmennus-, osoite-, päivitys-, luottotieto- tai muuta vastaavaa palvelua tarjoava osapuoli.

 

  1. TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET LUOVUTUKSET JA TIETOJEN SIIRTO EUROOPAN UNIONIN TAI EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE

 

Asiakastietoja ei luovuteta Pihlajamäen Hammaslääkäriaseman tai Pihlajamäen Hammaslääkäriaseman lukuun toimivien palveluiden ja viestinnän tuotantoon, kehittämiseen tai ylläpitoon osallistuvien osapuolien ulkopuolelle muuten kuin sopimuksen, muun suostumuksen ja säädösten mukaan. Asiakastietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

 

  1. KUVAUS REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEISTA

 

Mahdollinen manuaalinen aineisto säilytetään lukitussa tilassa, jonne on pääsy vain erikseen oikeuden saaneilla henkilöillä. Digitaaliseen aineistoon on pääsy vain siihen oikeutetun työntekijän tai ammatinharjoittajan henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttöoikeuksia on eritasoisia ja kullekin käyttäjälle annetaan tehtävän hoitamisen kannalta riittävä, mutta mahdollisimman suppea käyttöoikeus.

 

  1. TARKASTUSOIKEUS

 

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja Pihlajamäen Hammaslääkäriaseman asiakasrekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tehdään kirjallisesti ja osoitetaan rekisterinpitäjälle, joka päättää tarkastusoikeudesta. Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan kuvallisesta henkilötodistuksesta ennen tietojen antamista.

Tarkastusoikeus voidaan evätä laissa säädetyin perustein.

 

  1. TIEDON KORJAAMINEN

 

Siltä osin kuin rekisteröity tai käyttäjä voi toimia itse, hänen on ilman aiheetonta viivytystä, saatuaan tiedon virheestä tai, virheen itse havaittuaan, oma-aloitteisesti oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, tai muun palvelun tarkoituksen vastainen, virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut tieto.

Siltä osin kuin rekisteröity ei pysty korjaamaan tietoja itse, korjauspyyntö tehdään allekirjoitetulla asiakirjalla ja osoitetaan rekisterinpitäjälle, joka päättää korjaamisesta. Rekisteröidyn henkilöllisyys tarkistetaan kuvallisesta henkilötodistuksesta, jos se on tarpeen ennen korjaamista tai poistamista.

 

  1. KIELTO-OIKEUS

 

Asiakas voi antaa Pihlajamäen Hammaslääkäriasemalle sähköisen viestinnän tietosuojalain 26 § mukaisia suoramarkkinointisuostumuksia tai kieltää Pihlajamäen Hammaslääkäriasemaa henkilötietolain 30 § mukaisesti käsittelemästä itseään koskevia tietoja suoramarkkinointiin. Asiakas voi antaa suostumukset suoramarkkinointiin kanavakohtaisesti (matkapuhelin, sähköposti). Asiakkaalla on mahdollisuus kieltää suoramarkkinointi eri kanavissa (puhelin, posti, sähköposti), markkinatutkimuskyselyt sekä tietojensa hyödyntäminen markkinointitarkoituksissa. Kielto-oikeus ei koske asiakasviestintää, palveluiden tai asiakkuuden sisältöön kuuluvaa mainontaa tai etuviestintää. Jos asiakas ei anna lainkaan suostumuksia ja määrää kaikki mahdolliset kiellot, lähetetään asiakkaalle vain palveluiden toteuttamiseen ja asiakkuuden hoitoon tarpeellisia tiedotteita.

Suostumuksia ja kieltoja asiakas voi antaa kirjallisesti osoitteeseen:

Pihlajamäen Hammaslääkäriasema Oy

HML Lana Partonen

Rapakiventie 10 F, 00710 Helsinki